Jamaicansk "Curry Chicken"
Nok til 1-3 personer avhengig av hvor sulten man er.
Ingredienser:
2-3 spiseskjeer matolje
2-3 spiseskjeer (bruk kryddermål) godt karripulver.
2 vårløk
Ca. 1 teskje timian
1 løk (om du vil ha den gul eller rød er opp til deg)
1 scotch bonnet pepper (eller eventuelt en kvart habanero)
1 lime
2 kyllingfilleter
1 stor, eller to middels store poteter
2 dl vann
Salt etter smak
- Skjær opp løken og vårløken, tilsett timian og chilipepperen du har valgt.
- Skjær opp kyllingen i biter du kan være komfortabel med.
- Skvis limejuicen over kyllingen og tilsett litt salt.
- Varm opp oljen i en dyp panne, tilsett karripulver og bland det inn i oljen. Tilsett så løk, vårløk, timian og pepper. La det surre i ca tre minutter.
- Tilsett kyllingen og stek den til den er gyllenbrun.
- Skjær potetene opp i små biter
- Tilsett potetene og vannet og la blandingen koke.
- La retten småkoke fra 30-45 minutter (avhengig av hvor kokefaste potetene er), og la sausen tykne til.
- Rør om jevnlig, er potetene svært kokefaste kan mer vann tilsettes underveis.
- Saltes videre etter behov.
God appetitt!
No comments:
Post a Comment