Monday, February 28, 2011

Rognmos fabrikkerte feltarbeid

Jeg var fristet til å gi dere en sosialpornografisk innsikt i sinnet mitt, men fant meg heldigvis for god for det. I stedet får dere en Rognmo-klassiker til glede for nye lesere (og til irritasjon for gamle), nemlig konspirasjonsteorien jeg laget om mitt eget feltarbeid under falskt navn. (Alle navn, bortsett fra mitt eget, har blitt endret.)

Min medstudent Thomas Rognmo har i den siste tiden lagt frem store mengder kuriøs empiri som han angivelig har samlet sammen under sitt feltarbeid på Jamaica i sommer. For å gå rett på sak, vil jeg ha det sagt at jeg ikke tar Rognmos historier og intervjuer for god fisk. Jeg vil snarere, med grunnlag i substansielle mengder bevismateriale, påstå at all informasjonen Rognmo har lagt på bordet er rent oppspinn.

Sannheten er at Rognmo tilbragte hele sommerperioden i Tromsø. Mesteparten av tiden tilbragte han hjemme, i sin mors hus, hvor han drakk store mengder pappvin og inntok illegale narkotika. Den nevnte narkotikabruk gjorde Rognmo svært uforsiktig, vitneutsagn bekrefter at Rognmo flere ganger ble observert ravende full i Tromsøs gater natterstid. Rognmo har også blitt observert på vinmonopolet i Tromsdalen, hvor han gikk ut fra at ingen ville kjenne ham igjen, ettersom han vanligvis ikke ferdes på de trakter. Vedlagte bilder (datert 3. august 2008) viser at han til og med dristet seg til å gå ut på Verdensteatret hvor han hadde et kort møte med Arnulf Urvold, ledsaget av homoerotiske over- og undertoner.

Sannheten er at alle intervjuene med Rognmos såkalte informanter ble skapt av Rognmo selv, antagelig i en tungt beruset og mentalt ustabil tilstand (jeg anbefaler at det hurtigst blir tatt urin-, blod-, avførings- og hårprøver av Rognmo). Rognmo snakker rett og slett med seg selv. Det som vekker særlig mistanke er informanten som bærer det sinnsvake og usannsynlige navnet "Dagger". Jeg har observert at Rognmo imiterer denne "Dagger" titt og ofte, så da jeg faktisk hørte på et av Rognmos såkalte intervjuer forsto jeg at det var Rognmo som snakket. Rognmo, som tydeligvis har vrangforestillinger rundt sine skuespillerprestasjoner og ikke minst sin intelligens, har rett og slett økt avspillingshastigheten på intervjuene med den såkalte "Dagger" med omkring 50%. Det er ikke fysisk mulig for et menneske å snakke så fort som "Dagger" (eller Rognmo) gjør. Alle de andre "intervjuene" Rognmo har gjort, bortsett fra ett hederlig unntak, har Rognmo som både intervjuer og intervjuobjekt (med varierende grader av whisky- eller heliumstemme). Det tidligere nevnte unntaket er informanten "Cole", her er det ikke Rognmo som snakker, det er hans medsammensvorne, Arnulf Urvold. Både Urvold og "Cole" snakker i samme stemmeleie, og om ikke dette er nok bevis skal det også nevnes at "Cole", i likhet med hans alter ego, sier "basically" hele tiden. Karakteren "Cole" er, i motsetning til Urvold, ikke en ivrig bruker av ordet "hvorpå", men dette skyldes utelukkende Urvolds manglende engelskkompetanse. Urvold vet ikke at det engelske ordet for "hvorpå" er "whereupon" (se vedlegget som inneholder samtlige av Urvolds skolestiler i engelsk fra ungdomsskolen til videregående). Med andre ord er alle Rognmos informanter, bortsett fra én, produkter av Rognmos fargerike og forskrudde fantasi.

Vel har Rognmo kunnet dokumentere "reisen" sin med reisedokumenter. Dette var nøye gjennomtenkt fra hans side. Han kjøpte faktisk billettene (for universitetet og Lånekassens penger) og innså at denne utgiften var et nødvendig onde, selv om det ble noen spritflasker mindre i polposen.

Et annet viktig moment er den kjensgjerning at Rognmo hater å arbeide, derfor er hele ideen om at han skal ha utført et "feltarbeid" (med trykk på "-arbeid") absurd. Rognmo er, til tross for sitt sløve oppsyn, meget skarp når det kommer til unnasluntring. Rognmo var klar over at det å utføre et ikke-eksisterende feltarbeid i sommerferien ville sikre ham nok penger til å kunne opprettholde sitt meget usunne alkohol- og droginntak gjennom sommermånedene.

Et annet moment er at Rognmo kom tilbake uten å være spesielt brun. Vedlagte kvittering (datert 24. juni 2008) viser at han bare giddet å ta én solstudiotime på brun&blid (med t-skjorte, shorts og sandaler på) før han innså at det var "bedre" å finne opp en ullen unnskyldning og heller bruke pengene på alkohol, sigaretter, hasj og hallusinogener. Han påstår at det var for varmt i sola og at han ikke liker å sole seg, men hele ideen om at en person skal mislike å sole seg må kunne sies å være sinnsvak. Selvsagt kan Rognmo også sies å være sinnsvak, men bevisene er uansett på min side i denne saken.

Rognmo vil kunne vise til banknota og kvitteringer fra Jamaica. Dette betyr ikke at han har vært der. Rognmo sendte nemlig et bankkort til en vilkårlig, jamaicansk alkoholiker som han møtte på facebook og ba vedkommende kjøpe seg store mengder alkoholholdig drikke i bytte mot at han sendte kvitteringer samt et par t-skjorter tilbake til Norge som takk. Jeg tok meg den frihet å datasnoke meg inn på facebook-kontoen hans, hvorpå jeg grundig utforsket Rognmos innboks. Der fant jeg hele forhandlingsprosessen mellom Rognmo og alkoholikeren, som bærer navnet Dalton Brown (se vedlegg).

Rognmo har også vist fram flere bilder fra sitt opphold, men her bør det bemerkes at han på samtlige bilder befinner seg innendørs. Bildene som er tatt utendørs har han rett og slett lastet ned på internett (hvem husker vel ikke pjattet hans om "snowballing with facebook"). Stempelet han angivelig bærer i passet er fingert, det er ikke noe stempel der. Rognmo har tegnet inn noe som nesten ligner på et stempel med svart kulepenn.

Selvsagt er det ikke bare Rognmo som er skyldig i denne meget gjennomtenkte fadesen. Mesterhjernen bak det er selvsagt den hårbefengte noldusen vi kjenner under navnet Arnulf Urvold. Urvold har forledet den meget psykisk ustabile og nevrologisk lidende Rognmo med sine løfter om gull og grønne cannabisskoger. Urvold bør, med grunnlag i foreliggende bevis, utstøtes fra akademia. Jeg tror, for min del, at det fortsatt er håp for unge Rognmo og ber om at han skal få en ny sjanse til å skrive en masteroppgave. Jeg anbefaler noe om troll eller ritualteori, kanskje begge deler.

Med vennlig hilsen,

Surla Draugli

2 comments: